“В момента тече една чудовищна кампания за дезинформация, която цели да

...
“В момента тече една чудовищна кампания за дезинформация, която цели да
Коментари Харесай

Бивш посланик на Украйна у нас: Не знаем какво е в главата на Путин, готови сме за най-лошото

“В момента  тече една чудовищна акция за дезинформация, която цели да дискредитира Украйна , нашите другари и съдружници. В украинските и съветските медии може да намерите и всякаква информация, включително и за нахлуване на украинската войска . Наясно сме, че е вероятен всеки един сюжети. Не знаем какво е в главата на Путин сега, подготвени сме за най- неприятното, на щрек сме “. Това съобщи за някогашният дипломат на Украйна в България Микола Балтажи .

По думите му външното министерство на Украйна следи обстановката деликатно , само че “няма съображение да не се довери на западните спецслужби, както и на своите “. 

“Говори, се че Путин няма да спре. Вероятността за широкомащабно навлизане е доста дребна. По-реално е такова локално навлизане в Донбас и виждате по какъв начин те ни предизвикат, упрекват ни. Това за Руснаците основава усещане, че не Русия, а единствено Украйна желае да нападне Донбас, с цел да си го върне по един боен сюжети ”, сподели още Балтажи.
Според някогашният някогашния зам.-външен министър на България Милен Керемедчиев това е съветски шантаж. 

Зеленски би трябвало да прояви въздържаност , тъй като това е което чака Русия т.е украинската войска да прояви по-голяма интензивност ”, сподели Керемедчиев. 

“Това е съветският метод на деяние - те освен прочистват регион, те навлизат толкоз надълбоко, че да обезвреждат бъдещи набези против тях. Това е съветският шантаж и за момента той работи - и  методът, по който те употребяват газовите доставки и договарянията за доставянето на доставки през Газпром ”. 

Според специалиста по сигурност полк. Славчо Велков “това, което се случва сега е резултат на една многоходова интервенция на Русия , посредством съзнателно разпространение на дезинформация що се отнася до евентуално навлизане ”.

“Байдън повтори няколко пъти дата 16-ти ”, напомни Велков. По думите тази дата е съзнателно публикувана в осведомителното пространство, с цел да заблуди Съединени американски щати и НАТО. 

“Какво печели Русия от това - всяване на суматоха!  В околните няколко години бъдете сигурни, че вложител няма да намерения за Украйна . И всяване съмнение сред самите съдружници и опциите на техните разузнавания ”, разясни Велков. “Всичко това, което виждаме като дрънчене на оръжия, може и да е по този начин, може и да не е. Ние не знаем какъв брой от тези въздушни фотоси на оръжия, на военна техника и танкове са същински и дали и там няма информативен детайл. Това е причина за местен спор ”, счита специалистът по сигурност. 

Според него задачата на Русия е да придобие богатият въгледобивен регион Донбас. 

Гледайте повече във видеото. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР